Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

Gemenskap och förändring

PRO är en av Sveriges största och mest aktiva folkrörelser. Vi påverkar viktiga samhällsfrågor och ser till att livet som pensionär blir roligare och mer utvecklande.

Pensionärernas riksorganisation, PRO, är Sveriges största mötesplats för pensionärer. Våra medlemmar finns utspridda över hela landet. Hos oss kan du träffa nya människor, utbilda dig, resa, njuta av kultur, och delta i olika friskvårdsaktiviteter.

PRO är också pensionärernas röst i politiken. Vi påverkar beslutsfattare och politiska organ i frågor som är viktiga för äldre. PRO är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som styrs demokratiskt av medlemmarna.

Tillsammans verkar vi för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk trygghet, där det finns bra vård och omsorg och där livsmiljön är trygg och stimulerande. 

PRO:s rikslotteri Trippelskrapet

PRO bedriver sedan många år tillbaka ett eget riksomfattande lotteri, för att stärka finansieringen av verksamheten i hela organisationen.

Lotterna säljs genom prenumerationer, i PRO-föreningarna och hos ATG-ombud.

Gemenskap och aktiviteter

Varje år arrangerar PRO cirka 13 000 kulturaktiviteter. Vi går på olika kulturevenemang tillsammans och har kurser och cirklar för dig som själv vill utöva någon form av kultur.

Utforska världen
Vi arrangerar allt från teaterresor till Stockholm till temaresor i Andalusien. Varje år reser över 100 000 personer med PRO.

Släktforska, prova vin och lär dig nya språk
Över 120 000 personer deltar varje år i våra studiecirklar. Gå med i en cirkel i din förening eller ta en kurs på PRO:s egen folkhögskola i Gysinge.

Motionera
PRO är störst i Sverige på boule, men här finns också möjlighet att dansa, få ner sitt handikapp i golf eller gå sköna promenader. 

Medlemsförmåner

I PRO-medlemskapet ingår en mängd förmåner, till exempel medlemstidning, fri datasupport och fördelaktiga försäkringar.

Utöver det har vi dessutom tagit fram förmånspaketet PRO Mervärde där vi samlar rabatter och erbjudanden bara för dig som är medlem. Aktuella erbjudanden hittar du här.

Har du frågor - välkommen att ringa oss på 0771-96 00 00.