Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

EVA BLEV PRENUMERANT UNDER PANDEMIN
100 000 kr

Jag kunde inte släppa lotten med blicken!

Kanske hyr hon ett sommarhus nästa år, eller så blir det en utlandsresa efter pandemin.

Jag gottar mig ännu åt vinsten och har inte bestämt vad slanten ska gå till. Men en guldkant blir det! säger Eva Uppström som skrapade fram 100 000 kronor på den första lotten som landade i brevlådan.

 

För Eva Uppström i Göteborg är PRO-mötena en rolig, social grej. Här träffar hon trevliga människor och här fikar de gott tillsammans.

När pandemin kom blev det så tråkigt och ensamt. Jag brukar köpa ett par lotter när jag går på mötena. Nu bestämde jag mig för att börja prenumerera på Trippelskrapet istället. Något kul ska man ju ha, säger Eva, som skrapade fram 100 000 på den allra första lotten.

Det stod 100 000 på tre ställen i det vänstra hörnet och jag räknade nollorna om och om igen. Sedan gick jag runt härhemma med lotten i handen och kunde inte släppa den med blicken, skrattar Eva.

När även en släkting räknat nollorna vågade Eva lita på att det var sant att hon vunnit.

Jag har aldrig vunnit så här stort förut. Jag är jätteglad och tacksam och ser fram emot att dela med mig av pengarna åt mina två barn, och att sätta en liten guldkant på vardagen. Det känns fint att ha en extra slant på banken.

Kanske blir det en utlandsresa framöver. Kanske ska Eva hyra ett sommarhus, där både barn och barnbarn får plats. Det får framtiden utvisa. Att Eva ska fortsätta att stötta PRO genom att köpa lotter är dock självklart.

Det är viktigt för mig, organisationens verksamhet är så bra och jag längtar efter våra möten med trevlig samvaro och underhållning.

Eva berättar att hon före pandemin själv fått frågan om att gå med i styrelsen, något som kanske blir verklighet när verksamheten drar igång igen.

MARGOT SKRAPADE FRAM SEX NOLLOR I TRIPPELSKRAPET
1 000 000 KR

En miljon – jag kan inte greppa det!

Margot såg ingen vinst när hon skrapade sin Trippellott. Lottförsäljaren på Ullervads PRO-förening kontrollerade lotten och utbrast: ”Sitter du ordentligt eller?”.

Det blev storfirande med både tårta och bingo i Ullervads PRO-förening då Margot Hermansson vann 1 miljon kronor på Trippelskrapet. Trots att pengarna redan satts in på kontot har Margot svårt att förstå vad som hänt.

– Jag köpte först två lotter och vann 25 kronor. ”Det är ingen idé att ta ut dem, det är bättre att jag tar en ny lott”, tänkte jag, så jag tog den översta i bunten och skrapade men såg ingen vinst. Så jag sa till Jan i föreningen att ”Du kan väl kolla” och han svarade ”Sitter du ordentligt eller?”, och sa att jag vunnit en miljon. ”Nä, du är så jäkla dum”, sa jag för det är väl ingen människa som tror det ska hända, skrattar Margot.

Några dagar senare hjälpte barnbarnet Jakob till att bekräfta vinsten, men ändå trodde Margot inte sina öron.

– En miljon, jag kan inte greppa det. En etta och sen sex nollor. Det är många siffror, helt otroligt, tillägger hon och skakar på huvudet.

Pengarna är först och främst öronmärkta för ett spa-besök med bästa väninnan Kerstin. Sedan kommer de gå till nya trädgårdsmöbler, en ny säng och mobil. Men Margot ser pengarna främst som ett sätt att förenkla livet för sig och sina nära.

– Det finns mycket saker runt huset som jag hade bett barnen om hjälp med, men nu kan jag leja folk till det, strålar miljonvinnaren.

Hon må redan ha vunnit Trippelskrapets högsta vinst, men att fortsätta spela känns för Margot som en självklarhet. PRO ligger henne nämligen varmt om hjärtat, det har det gjort länge.

– Jag gick ju med redan innan jag blev pensionär. Det är så bra att pengarna man spenderar på lotter och bingo går tillbaka in i PRO.

 Av Linnéa Geijer

KENNETH VANN 75 000 KRONOR
75 000 KRONOR

Fortsätter det så här är jag kvar i Trippelskrapet!

Hemma i lägenheten, strax utanför Stockholm, skrapade Kenneth sin lott från PRO Trippelskrapet. Han uppfattade inte först att han faktiskt vunnit 75 000 kronor utan la lotten i sin ficka. Där låg den i flera veckor tills han bestämde sig för att kolla upp det hela.

Nu är han nyss hemkommen från Dallas, Texas i USA där han varit tillsammans med sin före detta fru.
– Jag bjöd henne på en del av resan. Det var ett väldigt häftigt resmål, dit kan jag verkligen rekommendera andra att åka, berättar Kenneth.

ULF KUNDE INTE TRO ATT DET VAR SANT
1 000 000 KR

"Det kanske blir en ny fotbollsresa!"

– Jag såg en massa nollor och tänkte att det här måste vara en vinst! Redan en månad efter att Ulf börjat prenumerera på Trippelskrapet skrapade han fram en miljon.
– Men innan jag trodde på det bad jag sambon Lena att dubbelkolla lotten, skrattar Ulf.

 

Pengarna har precis trillat in på kontot, men ännu har Ulf Gustafsson inte bestämt vad han ska göra för vinsten.

– Jag är mycket idrottsintresserad och har bland annat varit till Rom och tittat på italiensk ligafotboll med min son och två bonuspojkar. Vem vet, kanske blir det en ny fotbollsresa?

Ulf och Lena bor i Näsviken, utanför Hudiksvall. En ort som Ulf varit trogen sedan 1970-talet.

– Vi sålde vårt hus för en tid sedan och flyttade 500 meter, till en lägenhet. Det var en smidig flytt, säger Ulf som gläds åt att slippa allt jobb med egen villa. Somrarna vill han tillbringa i naturen och då åker han och Lena till sin husvagn.

– Vi har en ställplats på en camping, som ligger vackert intill en sjö. Husvagnen är vår stuga, säger Ulf som är pensionär sedan flera år.

Att överskottet från Trippelskrapet går till pensionärsorganisationen PRO tycker Ulf är bra. Det var en av anledningarna till att han började prenumerera på skraplotten.

Innan Ulf själv blev pensionär var veckorna fulla av jobb i en järnhandel och senare med ett eget företag. Nu har Ulf och Lena tid att ägna sig åt sådant som de tycker är roligt.

– Förra veckan var vi till Stockholm. Vi bodde på hotell, åt gott och tittade på en musikal med Suzanne Reuter. Det var trevligt, säger Ulf och berättar att han också trivs med att vara hemma och titta på tv-sport.

– Jag har själv idrottat mycket genom åren. Framför allt cyklat. När jag tränade som mest cyklade jag tio mil varje kväll med en racercykel. Nuförtiden har jag en helt vanlig cykel, men gillar fortfarande att åka ut på en tur.

Ulf gillar också att skrapa lotter och han är inte den som drar ut på spänningen.

– Nej, jag skrapar allt på en gång och sedan ser jag efter om det blev något. Det har aldrig blivit mer än någon hundring – förrän nu – och då trodde jag knappt att det var sant.

TROGNE KUNDEN BERTIL VANN
1 000 000 kr

Grattis till Bertil!

"Jag är jättenöjd med allt i lotteriet! Har varit med länge och är tacksam till tusen för vinsten! Ska dela med mig av vinsten med barn, barnbarn och frugan!"