Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

PRO-medlemmen Marianne vann stort
100 000 kr

"Oväntat och jätteroligt!"

När Marianne och Alf både dubbel- och trippelkollat skraplotten vågade de jubla. Marianne hade skrapat fram 100 000 kronor hemma vid köksbordet!

Jag blev jätteglad, säger Marianne.

 

– Titta, så här såg vinstlotten ut, säger Marianne Sundqvist och visar ett foto på mobilen. Hon har sparat bilden som ett minne, och som ett bevis på att hon faktiskt skrapade fram 100 000 kronor den där vinterdagen.

En av månadens höjdpunkter är när Mariannes lott från Trippelskrapet kommer i brevlådan.

– Jag har prenumererat på lotten lika länge som vi varit PRO-medlemmar och det är länge, säger Marianne och berättar att hon sitter vid köksbordet och skrapar sin lott.

Den här gången var det väldigt många nollor i lotten och Marianne räknade dem flera gånger innan hon ropade på maken Alf.

– Jo, jag räknade också nollorna och kunde konstatera att Marianne hade sett rätt. Det var en vinstlott, skrattar han.

Marianne fyller i:

– Det var oväntat och jätteroligt. Vi blev nog lika glada båda två.

Den bleka vintersolens strålar letar sig in genom köksfönstret hemma hos Marianne, 83 och Alf, 87, i Kalix. Här, i lägenheten mitt i centralorten, har paret Sundqvist bott i mer än tio år.

– Vi trivs så bra i stan. Hit flyttade vi när vi sålde villan strax utanför Kalix. Nu kan vi ställa av bilen under vintern eftersom vi har gångavstånd överallt, säger Marianne och berättar att de har en stuga vid ett gammalt fiskeläge i hembyn Pålänge. Dit åker de ofta under sommarhalvåret. På så vis får de del av det bästa av två världar.

Marianne, som under sitt yrkesverksamma liv utbildade sig till förskollärare vid 50-årsålder, blev medlem i PRO som nybliven pensionär. Hon och Alf har varit med på allt ifrån cafékvällar med underhållning till dans och gymnastik i PRO:s regi.

– Vi har en så driftig och bra ordförande i vår förening, berömmer Alf.

Tidigare gillade paret också att resa, de åkte bland annat till Kanarieöarna, Grekland och Turkiet. Men nu trivs de bäst hemma i lägenheten eller i sommarstugan. Marianne tycker om att påta i trädgården och i sommar ska det planteras nya blomster. Vinstslanten blir också en fin buffert att ha för oförutsedda utgifter.

– Men en ny tv har vi unnat oss, vi gillar att följa alla skidtävlingar och hoppas att vi får glädja oss åt lite vinster där också.

Foto: Birgitta Lindvall Wiik

ERIK SKRAPADE FRAM MILJONVINSTEN
1 000 000 kr

”Jag smusslade undan lotten…”

PRO-festen blev extra festlig när Erik skrapade hem en miljonvinst på Trippelskrapet.

När han promenerade hem var det inte bara med mätt mage utan också med ett kuvert som innehöll storvinsten.

 

Både Erik och frun är aktiva i den lokala PRO-föreningen. De spelar boule och går ofta på trevliga tillställningar. Den här gången var Eva upptagen med annat, så Erik gick i väg ensam.

Jag köpte ett kuvert med fem lotter till priset av fyra och sedan skrapade jag lotterna vid middagsbordet, säger Erik, som höll på att sätta kaffet i halsen när han skrapade fram miljonvinsten.

Det var väldigt många nollor och miljonsummorna fanns nära varandra. Jag insåg ganska fort att jag hade sett rätt så jag smusslade ner lotterna i kuvertet och sa inte ett ljud till någon.

En annan lott gav honom 50 kronor i vinst och för dem köpte han två nya lotter. Det var dock nitlotter, men vad gjorde det när miljonen redan var bärgad?

Med glada fjärilar fladdrande i magen gick Erik hem efter att festen var slut. Hemma väntade frun Eva.

Jag sa ingenting om vad som hänt utan sträckte fram kuvertet och bad henne kontrollera så att jag inte missat någon vinst, skrattar Erik och berättar att Eva blev glatt överraskad och trodde knappt sina ögon när hon konstaterade att de ju vunnit en miljon!

Erik konstaterar att vinsten blev en rolig ljusglimt under en mörk höst med hög inflation och skenande elpriser.

Det var dessutom extra lägligt då en av våra tre döttrar fyller 50 alldeles snart. Varken hon eller våra andra barn vet något om vinsten ännu, men de ska alla få en rejäl bit av vinstkakan, ler Erik och säger att själv har inte han och Eva ännu bestämt vad de vill göra med pengarna som blir kvar. Kanske köper de en ny bil så småningom.

 

Namnet Erik är fingerat. Bilden är en illustrationsbild. 

EVA BLEV PRENUMERANT UNDER PANDEMIN
100 000 kr

Jag kunde inte släppa lotten med blicken!

Kanske hyr hon ett sommarhus nästa år, eller så blir det en utlandsresa efter pandemin.

Jag gottar mig ännu åt vinsten och har inte bestämt vad slanten ska gå till. Men en guldkant blir det! säger Eva Uppström som skrapade fram 100 000 kronor på den första lotten som landade i brevlådan.

 

För Eva Uppström i Göteborg är PRO-mötena en rolig, social grej. Här träffar hon trevliga människor och här fikar de gott tillsammans.

När pandemin kom blev det så tråkigt och ensamt. Jag brukar köpa ett par lotter när jag går på mötena. Nu bestämde jag mig för att börja prenumerera på Trippelskrapet istället. Något kul ska man ju ha, säger Eva, som skrapade fram 100 000 på den allra första lotten.

Det stod 100 000 på tre ställen i det vänstra hörnet och jag räknade nollorna om och om igen. Sedan gick jag runt härhemma med lotten i handen och kunde inte släppa den med blicken, skrattar Eva.

När även en släkting räknat nollorna vågade Eva lita på att det var sant att hon vunnit.

Jag har aldrig vunnit så här stort förut. Jag är jätteglad och tacksam och ser fram emot att dela med mig av pengarna åt mina två barn, och att sätta en liten guldkant på vardagen. Det känns fint att ha en extra slant på banken.

Kanske blir det en utlandsresa framöver. Kanske ska Eva hyra ett sommarhus, där både barn och barnbarn får plats. Det får framtiden utvisa. Att Eva ska fortsätta att stötta PRO genom att köpa lotter är dock självklart.

Det är viktigt för mig, organisationens verksamhet är så bra och jag längtar efter våra möten med trevlig samvaro och underhållning.

Eva berättar att hon före pandemin själv fått frågan om att gå med i styrelsen, något som kanske blir verklighet när verksamheten drar igång igen.

TROGNE KUNDEN BERTIL VANN
1 000 000 kr

Grattis till Bertil!

"Jag är jättenöjd med allt i lotteriet! Har varit med länge och är tacksam till tusen för vinsten! Ska dela med mig av vinsten med barn, barnbarn och frugan!"