Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

MARGOT SKRAPADE FRAM SEX NOLLOR I TRIPPELSKRAPET
1 000 000 KR

En miljon – jag kan inte greppa det!

Margot såg ingen vinst när hon skrapade sin Trippellott. Lottförsäljaren på Ullervads PRO-förening kontrollerade lotten och utbrast: ”Sitter du ordentligt eller?”.

Det blev storfirande med både tårta och bingo i Ullervads PRO-förening då Margot Hermansson vann 1 miljon kronor på Trippelskrapet. Trots att pengarna redan satts in på kontot har Margot svårt att förstå vad som hänt.

– Jag köpte först två lotter och vann 25 kronor. ”Det är ingen idé att ta ut dem, det är bättre att jag tar en ny lott”, tänkte jag, så jag tog den översta i bunten och skrapade men såg ingen vinst. Så jag sa till Jan i föreningen att ”Du kan väl kolla” och han svarade ”Sitter du ordentligt eller?”, och sa att jag vunnit en miljon. ”Nä, du är så jäkla dum”, sa jag för det är väl ingen människa som tror det ska hända, skrattar Margot.

Några dagar senare hjälpte barnbarnet Jakob till att bekräfta vinsten, men ändå trodde Margot inte sina öron.

– En miljon, jag kan inte greppa det. En etta och sen sex nollor. Det är många siffror, helt otroligt, tillägger hon och skakar på huvudet.

Pengarna är först och främst öronmärkta för ett spa-besök med bästa väninnan Kerstin. Sedan kommer de gå till nya trädgårdsmöbler, en ny säng och mobil. Men Margot ser pengarna främst som ett sätt att förenkla livet för sig och sina nära.

– Det finns mycket saker runt huset som jag hade bett barnen om hjälp med, men nu kan jag leja folk till det, strålar miljonvinnaren.

Hon må redan ha vunnit Trippelskrapets högsta vinst, men att fortsätta spela känns för Margot som en självklarhet. PRO ligger henne nämligen varmt om hjärtat, det har det gjort länge.

– Jag gick ju med redan innan jag blev pensionär. Det är så bra att pengarna man spenderar på lotter och bingo går tillbaka in i PRO.

 Av Linnéa Geijer

BIRGER VANN EN MILJON
1 000 000 KR

Jag är så lycklig!

Det höll på att inte bli någon vinst för Birger, som prenumererar på skraplotter från Trippelskrapet. Utan att veta om vilken rikedom som dolde sig bakom skrapmassan tappade han bort de oskrapade lotterna – två gånger!

– Jag håller på att flytta och det är kartonger och papper överallt. Jag flyttade undan lotterna och plötsligt var de borta! När jag hittade dem igen la jag dem bland lite viktiga papper men på något sätt försvann de igen.

När de dök upp en tredje gång passade han på att skrapa dem – och därefter var han väldigt noga med att hålla koll på framförallt en av lotterna. På den stod summan 1 000 000 kronor tre gånger.

– Jag räknade nog att det var tre stycken minst en miljon gånger också! Säger Birger med ett skratt.

Pengarna kommer väl till pass för den pensionerade busschauffören Birger.

– Jag håller på att bygga en stuga, men bygget har dragit ut på tiden på grund av att min hustru gick bort och att jag har haft hälsoproblem. Men nu kan jag ta in hjälp för att få den helt klar! Sen får vi se om det räcker till något mer. 

KENNETH VANN 75 000 KRONOR
75 000 KRONOR

Fortsätter det så här är jag kvar i Trippelskrapet!

Hemma i lägenheten, strax utanför Stockholm, skrapade Kenneth sin lott från PRO Trippelskrapet. Han uppfattade inte först att han faktiskt vunnit 75 000 kronor utan la lotten i sin ficka. Där låg den i flera veckor tills han bestämde sig för att kolla upp det hela.

Nu är han nyss hemkommen från Dallas, Texas i USA där han varit tillsammans med sin före detta fru.
– Jag bjöd henne på en del av resan. Det var ett väldigt häftigt resmål, dit kan jag verkligen rekommendera andra att åka, berättar Kenneth.

ULF KUNDE INTE TRO ATT DET VAR SANT
1 000 000 KR

"Det kanske blir en ny fotbollsresa!"

– Jag såg en massa nollor och tänkte att det här måste vara en vinst! Redan en månad efter att Ulf börjat prenumerera på Trippelskrapet skrapade han fram en miljon.
– Men innan jag trodde på det bad jag sambon Lena att dubbelkolla lotten, skrattar Ulf.

 

Pengarna har precis trillat in på kontot, men ännu har Ulf Gustafsson inte bestämt vad han ska göra för vinsten.

– Jag är mycket idrottsintresserad och har bland annat varit till Rom och tittat på italiensk ligafotboll med min son och två bonuspojkar. Vem vet, kanske blir det en ny fotbollsresa?

Ulf och Lena bor i Näsviken, utanför Hudiksvall. En ort som Ulf varit trogen sedan 1970-talet.

– Vi sålde vårt hus för en tid sedan och flyttade 500 meter, till en lägenhet. Det var en smidig flytt, säger Ulf som gläds åt att slippa allt jobb med egen villa. Somrarna vill han tillbringa i naturen och då åker han och Lena till sin husvagn.

– Vi har en ställplats på en camping, som ligger vackert intill en sjö. Husvagnen är vår stuga, säger Ulf som är pensionär sedan flera år.

Att överskottet från Trippelskrapet går till pensionärsorganisationen PRO tycker Ulf är bra. Det var en av anledningarna till att han började prenumerera på skraplotten.

Innan Ulf själv blev pensionär var veckorna fulla av jobb i en järnhandel och senare med ett eget företag. Nu har Ulf och Lena tid att ägna sig åt sådant som de tycker är roligt.

– Förra veckan var vi till Stockholm. Vi bodde på hotell, åt gott och tittade på en musikal med Suzanne Reuter. Det var trevligt, säger Ulf och berättar att han också trivs med att vara hemma och titta på tv-sport.

– Jag har själv idrottat mycket genom åren. Framför allt cyklat. När jag tränade som mest cyklade jag tio mil varje kväll med en racercykel. Nuförtiden har jag en helt vanlig cykel, men gillar fortfarande att åka ut på en tur.

Ulf gillar också att skrapa lotter och han är inte den som drar ut på spänningen.

– Nej, jag skrapar allt på en gång och sedan ser jag efter om det blev något. Det har aldrig blivit mer än någon hundring – förrän nu – och då trodde jag knappt att det var sant.