Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

MARGOT SKRAPADE FRAM SEX NOLLOR I TRIPPELSKRAPET
1 000 000 KR

En miljon – jag kan inte greppa det!

Margot såg ingen vinst när hon skrapade sin Trippellott. Lottförsäljaren på Ullervads PRO-förening kontrollerade lotten och utbrast: ”Sitter du ordentligt eller?”.

Det blev storfirande med både tårta och bingo i Ullervads PRO-förening då Margot Hermansson vann 1 miljon kronor på Trippelskrapet. Trots att pengarna redan satts in på kontot har Margot svårt att förstå vad som hänt.

– Jag köpte först två lotter och vann 25 kronor. ”Det är ingen idé att ta ut dem, det är bättre att jag tar en ny lott”, tänkte jag, så jag tog den översta i bunten och skrapade men såg ingen vinst. Så jag sa till Jan i föreningen att ”Du kan väl kolla” och han svarade ”Sitter du ordentligt eller?”, och sa att jag vunnit en miljon. ”Nä, du är så jäkla dum”, sa jag för det är väl ingen människa som tror det ska hända, skrattar Margot.

Några dagar senare hjälpte barnbarnet Jakob till att bekräfta vinsten, men ändå trodde Margot inte sina öron.

– En miljon, jag kan inte greppa det. En etta och sen sex nollor. Det är många siffror, helt otroligt, tillägger hon och skakar på huvudet.

Pengarna är först och främst öronmärkta för ett spa-besök med bästa väninnan Kerstin. Sedan kommer de gå till nya trädgårdsmöbler, en ny säng och mobil. Men Margot ser pengarna främst som ett sätt att förenkla livet för sig och sina nära.

– Det finns mycket saker runt huset som jag hade bett barnen om hjälp med, men nu kan jag leja folk till det, strålar miljonvinnaren.

Hon må redan ha vunnit Trippelskrapets högsta vinst, men att fortsätta spela känns för Margot som en självklarhet. PRO ligger henne nämligen varmt om hjärtat, det har det gjort länge.

– Jag gick ju med redan innan jag blev pensionär. Det är så bra att pengarna man spenderar på lotter och bingo går tillbaka in i PRO.

 Av Linnéa Geijer

BIRGER VANN EN MILJON
1 000 000 KR

"Jag är så lycklig!"

Det höll på att inte bli någon vinst för Birger, som prenumererar på skraplotter från Trippelskrapet. Utan att veta om vilken rikedom som dolde sig bakom skrapmassan tappade han bort de oskrapade lotterna – två gånger!

– Jag håller på att flytta och det är kartonger och papper överallt. Jag flyttade undan lotterna och plötsligt var de borta! När jag hittade dem igen la jag dem bland lite viktiga papper men på något sätt försvann de igen.

När de dök upp en tredje gång passade han på att skrapa dem – och därefter var han väldigt noga med att hålla koll på framförallt en av lotterna. På den stod summan 1 000 000 kronor tre gånger.

– Jag räknade nog att det var tre stycken minst en miljon gånger också! Säger Birger med ett skratt.

Pengarna kommer väl till pass för den pensionerade busschauffören Birger.

– Jag håller på att bygga en stuga, men bygget har dragit ut på tiden på grund av att min hustru gick bort och att jag har haft hälsoproblem. Men nu kan jag ta in hjälp för att få den helt klar! Sen får vi se om det räcker till något mer. 

KENNETH VANN 75 000 KRONOR
75 000 KRONOR

Fortsätter det så här är jag kvar i Trippelskrapet!

Hemma i lägenheten, strax utanför Stockholm, skrapade Kenneth sin lott från PRO Trippelskrapet. Han uppfattade inte först att han faktiskt vunnit 75 000 kronor utan la lotten i sin ficka. Där låg den i flera veckor tills han bestämde sig för att kolla upp det hela.

Nu är han nyss hemkommen från Dallas, Texas i USA där han varit tillsammans med sin före detta fru.
– Jag bjöd henne på en del av resan. Det var ett väldigt häftigt resmål, dit kan jag verkligen rekommendera andra att åka, berättar Kenneth.